διδάκτωρ γλωσσολογίας

Ο Διονύσης Μερτύρης είναι διδάκτωρ γλωσσολογίας
(2014, La Trobe University, Αυστραλία).

Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ulster του Μπέλφαστ, ενώ έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τα ζώα και τους δεινόσαυρους έχοντας φιγούρες και διαβάζοντας βιβλία. Η ζωολογία και η παλαιοντολογία τον ενδιαφέρουν εξαιρετικά, όπως η εξέλιξη των ειδών και ειδικότερα των προϊστορικών θηλαστικών, π.χ. η εξέλιξη των δελφινιών και των φαλαινών από χερσαία τετράποδα αρτιοδάκτυλα θηλαστικά που συγγένευαν με τους ιπποπόταμους πριν περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια.

Η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με τις φιγούρες της CollectA ήταν το 2014, όταν στο ενυδρείο Sea World της Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία αγόρασε τη φιγούρα Όρκα Μωρό (Orca Calf 88618) και εντυπωσιασμένος από τη ρεαλιστική απεικόνιση και την άψογη αισθητική αναζήτησε την κατασκευάστρια εταιρεία όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να συλλέγει και άλλες φιγούρες CollectA.

Στην ιστοσελίδα www.collecta.gr έχει αναλάβει την απόδοση των ονομάτων για όλες τις φιγούρες (προϊστορικά και σύγχρονα ζώα κλπ), κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες δεδομένου ότι οι περισσότεροι όροι δεινοσαύρων και άλλων προϊστορικών ζώων έχουν ως βάση την ελληνική γλώσσα, π.χ. Τρικεράτοπας/ Triceratops που σημαίνει αυτός που έχει τρία κέρατα στο πρόσωπό του.